27 Maj 2011

OMÖJLIG häst idag!

Tog upp henne till uppställningsplatsen, mest för att jag tänkte att det blir lättare att fixa med hennes hovar om jag kan ha henne uppbunden så hin inte kan äta.. så jäkla fel jag kunde ha.

Hon ville miljoner gånger helldre stå på bara bakbenen än bara lyfta en hov åt mig..

Fick efter många om och men av omslaget som satt som berg..

Men lyckades göra rent hålen med att spruta in jodopax. Ska köpa mer kopparsulfat på söndag.. Det är lite bättre än jodopax.. bästa skulle vara om jag kunde få tag på hof putty.. Men då måste jag åka till sollvalla.. kanske hittar Patrik dit.. ska höra med honom!

Det regnar.. Jag hade tänkt strunta i täcke, men hon skakade och var ganska kall på kroppen, så jag slängde på flectäcke och regntäcke. Vill inte ha nästa problem.. Rygg problemen.


Ett STORT grattis till älskade Kusinen som tog sitt körkort igår! Är så stolt över dig ♥
Dagens bild får bli på Matilda(kusinen) när hon rider Jussan♥

26 Maj 2011

Omslaget som jag la på igår, får sitta kvar, det var torrt och fint, och hon hade inte trasat sönder det..

Tack snälla Carran för att du gav Jussan sin medecin ♥

Over and out

25 Maj 2011

Jussan haltar fortfarande, men inte alls lika mycket.. Hon stod jätte snällt när jag la på ett nytt omslag på henne. Jag kunde till och med lägga upp hennes ben på mitt lår så jag slapp stå och hålla i hoven, samtidigt som jag fixade med henne.

Sprutar in Jodopax i 4 små hål som hon har efter sunes verkning, framme i lammelerna. Viktigt att hålla rent där! Så det blir en daglig göra, inga undanflykter!

Tänkte att hon får ha omslag i natt med.. för säkerhets skull!

Pållarna får gå i stora hagen igen. Mys♥

Puss

Over and Out

24 Maj 2011

Idag kom äntligen hovslagaren ut och titta på Jussan..

Pratade med hovis igår på tele och fick tips om att göra ett Jodopaxomslag på hoven. Snälla Carran hjälpte mig med det!

Idag, så haltade hon inte alls så mycket, haltar gör hon, men inte lika mycket.

Hur som helst.. Hovis titta, grävde, kände och klämde på hoven. Men han hitta tyvärr ingen direkt hovböld..

Har Jussan tur, så gick den upp av sig själv. Så nu gäller det att hålla det rent. Se efter det ordentligt varje dag!

Har vi otur, blir den igentäppt och en ny infektion bildas.. Så nu får vi vänta och se..

känner mig lite ofokuserad just nu på att skriva.. jag lär väl uppdatera hur det går..

I morgon kommer komunen och kollar på skogshagen, så jag hoppas att jag kan hjälpa carran bygga klart den i morgon :)

Puss på er

Dagens bild får älsklingens fina öga stå för, har inte tagit några nya bilder..

23 Maj 2011

Nu har jag inte skrivit på ett litet tag.. Jussan är fortfarande halt, men ser inte lika stel och hängig ut. Kan bero mycket på att hon får Finadyn nu. Prata med veterinären idag, och vi spekullerar i om det kan vara en hovböld ändå.. Känns som att hon inte har dom riktigt typiska fång syntomerna. Men vi ska forsätta behandla med Finadyn för fångkänningar.

Hoppas bara nu att det är en hovböld. Annars får jag ringa hästkliniken och boka tid där, för en genomgång och ev röntga..

Nu ska jag sova, så jag orkar med morgondagen.

Puss på er!

Bild från i vintras ♥ Älskar min prinsessa så mycket. Vill att allt ska bli som vanligt igen. Inga fler problem

20 Maj 2011

Idag verkar Jussan lite piggare.. Men hon är fortfarande jätte halt och stel.. Vad har lill tösen råkat ut för?? :(

Känns så sjuk jobbigt att behöva tänka på vad som kan hända eller inte hända. Vill bara veta vad det är för fel!!

Jag har sen länge bestämt mig för att ta bort Jussan och göra slut på hennes lidande om hon får fång igen.. Men vart drar man gränsen?? Hur svår ska fången få bli för att det ska vara för mycket?? Jag vill aldrig behöva ta beslutet att ta bort min älskade prinsessa. Men jag vill inte se henne lida så mycket som hon har fått göra..
Och skulle det vara så att hon bara får småslängar av fång, hela tiden.. Är det värt att låta henne gå igenom det då? Miljoner tankar går igenom mitt huvud, och jag mår skit dåligt över det här. Vill spendera var eviga sekund hos min lilla älskling, men i nuläget finns det inte så mycket jag kan göra än att behandla henne och låta henne vila..

Jag vill inte att några av mina älskade djur ska behöva lida.. Jag vill vara en bra matte. Mina djur är mitt allt. Dom betyder så mycket för mig. Djuren går i första hand, sen mig själv.. så är det bara..

Har jag tur så är det bara en stukning som jussan har fått, men det vet vi inte.. Har hämtat ut smärtstillande och antiflamatoriskt till älsklingen.

Idag har jag iaf hjälp Carran med att börja på skogshagen. Så var jag i gammla stallet och fixade åt Cissi o Cleo :)

Lite bilder från dagen som varit:

mitt ♥ Aldrig ska jag sluta älska dig! Du är allt jag har och allt jag ber om..
Lillsnutten, hon ligger mycket ner. Antagligen för att hon har ont
Sogshagen vi började med..
Skogshagen


19 Maj 2011

Min älskade tös häst är dålig :( Jag kom ut runt lunch och gav henne sitt lunch hö. Jag såg att hon såg väldigt stel ut och haltade lite. Hon började äta av höet.. När hon ätit upp nästan allt så gick hon till vattenkaret och drack vatten. när hon skulle vända om så såg jag att det inte alls gick så bra för henne att vända om, tycker hon haltar mycket med. Har filmat lite, ska se om jag kan lägga upp..

Hon gick tillbaks till höet (jag satt vid höet och prata lite med henne) och åt upp resten, sen direkt efter så gick hon och la sig :O Då vart jag orolig!! Kändes inte riktigt normalt att en häst bara går och lägger sig så där :S
Jag ringde till Carran som kom ner och slängde ett öga hon med. hovarna kändes lite varma och man kände puls.. Kom fram till att det var bäst att ringa veterinären. Sagt och gjor.. dock tog det nästan 5 h innan dom kom ut

Veterinären hade svårt att bedöma vad det kan vara, det är ingen solklar fång, det kan vara hovböld eller att hon har sträkt sig. Men vet har skrivit ut mer Finadyn till mig, som jag ska ge Jussan ett par dagar framåt..

Så jag får avvakta och se, jag vill verkligen inte att det ska vara fång. Överväger att ta bort henne om hon får ett liknade anfall som förra året. Då led hon så sjukt mycket. Aldrig har jag hört eller sett ett djur lida så mycket. Hade jag förstått vad fång innebar och hur lång tid det skulle ta innan hon blev ok så hade jag nog tagit bort henne från början. Men nu har vi kommit så långt och jussan mår bra, förutom sinna småskador hon råkar ut för hela tiden. Min lilla olyckskråka!

Nu håller vi alla tummar, tår, hovar, tassar som finns för att hon blir bättre och inte visar mer fång syntom.

Lite bilder från igår, då hon låg ner också


17 Maj 2011

Idag så var tanken att jag skulle tömmköra Jussan, men så blev det inte. Jag körde ett ordentligt longerings pass istället :) Körde ca 3-5 min i varje varv i totalt ca 30 min. Såg till att hon travade en del också. Tycker hon var jätte duktig :) Vi avslutade passet med att gå lite längst vägen. Som vanligt var hon jätte duktig. Dock vart hon lite rädd när det kom två bussar som körde sjukt fort (då är det en 50 väg) Man ser att hon ömmar ganska så ordentligt när hon går på grus med lite större stenar.

Körde en ordentlig rycktningsomgång med. Borsta igenom man och svans med lite glans spray.. Notis till mig själv är att jag måste köpa mer spray snart.. Jag fixade även sessans hovar, Borsta igenom dom så dom blev riktigt rena, och sen spraya på med kopparsulfat.. Ska försöka med lite hjälp av syster min och hennes hundra gånger bättre kamera att ta bilder på hur Jussan´s hovar ser ut. Man ser ganska tydligt lemmeler lagrerna som är döda, och vart luftfickorna har varit där hon fick hovbölder. Nu har man även börjat se på bakhovarna hur det ser ut.

Jag håller även på att knåppa ihop ett schema till jussan som jag har lagt efter hur jag jobbar. Lägger upp det här när jag är klar.

Jag efterlyser även en medryttare till Jussan, då jag känner att jag vill ha lite hjälp med att motinera henne. Jag vill ha någon som kommer nån eller några dagar i veckan och hittar på något med Jussan. Vilken dag eller om den personen vill rida eller bara köra lite markarbete får personen bestämma själv. men vill ha EN som kommer regelbundet, inte massa olika. Jussan är ju som dom flesta vet lite speciell. Och jag tror både hon och jag mår bättre av att ha en person som vi kan lita på :)
Har skrivit till några tjejer i förra stallet och hör efter om dom har någon kompis som kan vara intresserad :)

Lite bilder från dagen har jag hunnit med att ta också:

Jussan♥Jag

♥ Älsklingen



Puss på er alla mina Raringar ♥

Over and out!

14 Maj 2011

Idag är det äntligen lördag :) Eftersom jag skulle till mamma och pappa så tog jag morgonfodringen, och passade på då att longera Jussan. Carran hade gjort en jätte fin stor rundcorall som jag provade longera i. Gick SUPER bra!

Fick upp Jussan i ordentlig trav. Vänster varv gick bra, men när hon går i höger varv så ser man ganska tydligt att hon är stel (troligtvis efter täcke´s historien). Hon ville inte riktigt bjuda framåt utan tog väldigt korta försiktiga steg.

Nu blir det mycket markarbete med många små cirklar och åttor.

Har även köpt ett nytt täcke till skrutt hästen ♥



Over and out!!

12 Maj 2011

Idag gick vi lite över pallen, sen ville jag igentligen mest se hur hon rör sig lilla stumpan♥

Jag får känslan över att hon inte riktigt vill röra sig, Jag sprang runt lite med henne i släptåg, men kände att hon inte fick någon riktig fart..
Släppte henne och försökte springa med henne lös brevid, fick jaga på henne lite, då galopperade hon lite, så jag fick se lite mer hur hon rör sig = Stel och eller öm i hovarna! Men det är ju bara ett par dagar sen Sune var ute och tog av skorna, det blir nog bättre när hon har vant sig lite mer! Hoppas jag!

I morgon är det löning, då ska jag åka och köpa ett nytt täck till skrutta ♥

Lite bilder från idag:









Puss♥

Over and out!

11 Maj 2011

Longerade idag. Skritt i båda varven ca 10-15 min totalt.. Försökte få tant att trava, men det gick otroligt segt, Hon verkar öm i hovarna och jag hoppas att det är för att hon går barfota igen. Är som vanligt nervös för att hon ska ha fång symptom.. MARDRÖM!!

Men innan jag avsluta passet så sprang jag runt med henne två varv i hagen, så hon fick röra lite på sig ♥

Älskar dig gumms ♥

Inga bilder idag!

Puss på er!

Overa and out!

10 Maj 2011

Idag fick Jussan gå några minuter på Carran´s tomt.. men nojjiga jag ville inte låta henne äta för mkt gräs.. Går inte en dag utan att jag oroar mig över att hon ska bli sjuk igen :(

Sen ställde jag henne i lilla hagen uppe vid huset, och borstade av och myste lite med min flicka!

Jag har nu ändrat hö mängden, så hon får nu endast 9 kg/dag.. 2 kg morgon 3 kg lunch och 4 kg kväll. Det har börjat komma upp så pass med gräs i hagen och hon får absolut inte bli tjock!!!

Lite bilder från dagen:

Här har ni en häst som kastar i sig gräs.. Men sen är det nästan ett år sen hon fick gå i en sån hage.. därför varde det endast ett par minuter
Jussan lussan så som hon ser ut nu! (2011 05 10)
Jussan i Juli 2010
Jussan i Mars 2010

9 Maj 2011

Idag var hovslagaren Sune ute hos Jussan. Hon var lite småfjantig, men sune röt till åt henne, då stod hon som en ängel :) Hon går nu barfota, så han kommer nog vara lite öm dom närmsta dagarna. Och vi ska undvika hårda underlag. Framför allt när det har varit blött ute, då hovarna blir mjuka då, och hon har fortfarande lite döda lameller lager :( Men det ser sjukt mycket bättre ut. Man börjar se frisk hov nu med :) Hurra!

Jag badade Jussan idag med. Tyckte hon var jätte skönt. Men hon var VÄLDIGT reserverad när jag masserade vid höger bak, tror hon är stel och öm. Och eftersom jag helldre överdiver när hon visar smärta än struntar i det, så blir det endast promenader närmsta veckan, allternativt tömmköra går bra. Sen när det är dags att rida igen, får det gärna vara mycket volter, slalom och serpentiner. Men endast skritt och så får jag inte glömma att hon åste strecha´s efteråt.

Ikväll ska Pirjo och hennes dotter ut, och om dom vill får dom gärna ta med Jussan i handen, så kommer jag ut sen efter och strechar henne :)

Lite bilder från förmiddagen:


Jussan har badat :)



Direkt efter så ska hon ju självklart rulla sig


8 Maj 2011

Idag var Jussan mycket bättre! ♥ Vi tog en liten skogspromenad tillsammans med Carran och Binni ♥ Jätte mysigt.

I morgon kommer Sune, då hoppas jag att Jussan slipper skor =)

Alla såren såg bra ut med!

Puss!


7 Maj 2011

Jussan lussan är så hemskt stel, hon haltade lite i morse med :( Lilla stumpan ♥

Carran var snäll och gick lite med henne på eftermiddagen, eftersom jag var tvungen att åka och jobba..  :(

Hon skickade senare ett sms om att stumpis var mer halt. (vänster fram) Men inga svullna ben eller öm rygg.

Har precis kommit hem nu, vill så gärna åka och kolla till henne, men det är lönlöst eftersom det är mörkt.
Får åka i morgon och pussa på henne.

Nu ska jag åka och köpa cola, är igentligen sugen på öl ^^

Puss på er!

Over and out!

Älskade töse häst ♥

6 Maj 2011

Igår fick jag samtal om att Jussan hade trasslat in sig i sitt täcke. Om jag förstod det rätt så hade hon fått in höger bakben, innanför maggjorden? :S Lilla älskade häst, hur lyckas du?
Så nu mera har lilla älskade Jussan ett stort skavsår på höger bak, ett långt "snärt" sår (efter dom tog sig ur hagen) på vänster bak, Och sår efter i vintras av trådar och eller pga. lindor (som hon hade för svullna ben) på båda frambenen.

Hon såg väldigt stel ut i bak. Så i morgon ska jag försöka strecha ut henne ordentligt och massera hela baken. Kan även tillägga att täcket gick sönder och det var det sista hela täcket jag hade till henne. Så nu hoppas jag att det inte blir kallt och blött.

Här kommer lite bilder jag tog idag ♥

Skavsåret, baksidan på höger bak :(




4 Maj 2011

Syster´s namnsdag idag. Grattis ♥

Körde lite NH idag.. Gick bra, lite muppig bara =)
Men sen lyssnade hon fint, gick upp på pallen och ställde sig med alla fyra. Men det har vi gjort förut, skulle vilja ha mer utmaningar!

Fick se hur Jussan reagerar när hon blir ensam = Jätte ledsen häst = ledsen matte..

♥ Älskade Häst!

2 Maj 2011

Idag tömmkörde jag bara Jussan i hagen. Gick bra. Hon är fortfarande stel tycker jag.. Men det har varit kallt ute. Ska prata med Carran om att låta pållarna gå i hela hagen på natten med, så hon kan röra lite mer på sig. Och inte bara står och blir stel



Nu är jag trötter..

Over and out!

1 Maj 2011

Idag följde min kära kusin Matilda med till Jussan :) Hon fick rida henne. Och det såg jätte bra ut!

Tanken var att vi skulle börja i hagen och sen gå ut i skogen. Men det blåste "friska" vindar, så vi blev kvar i hagen.
Det vart mest skritt, men Matilda var duktig och fick upp Jussan i trav i några varv. Bara bra. men snuttan ser fortfarande lite stel ut. Strechade alla fyra. Vänster fram streta hon emot lite med. Men dom andra tre plus böjningarna gick bra =)

Här kommer lite bilder från när Matilda red :) ♥







Over and out!

RSS 2.0